tiistai 15. huhtikuuta 2014

Treenausta, kroppaa ja kehonkuvaa

Tasasin väliajoin multa kysellään blogissa mun liikuntaharrastuksista niin ajattelin avata tätä aihetta vähän laajemmin ihan oman postauksen verran. Mä olen koko ikäni harrastanut liikuntaa jollakin tavalla. Ensimmäinen harrastus oli uinti, joka alkoi jo vauvauinnista ja jatkui muistaakseni n. 10-12v. asti, ihan tarkkaan en edes muista. Harrastin samaa aikaa koripalloa ja toinen piti jossain vaiheessa valita ja koripallo vei voiton mun kohdalla ihan kirkkaasti. Koripallon aloitin ollessani 6-vuotias ja sitä jatkuikin sitten 19-vuotiaaksi asti. Koripallo olikin B- ja A-junioreissa ihan jokapäiväistä, viikonloput mukaan lukien enkä voisi itselleni parempaa lajia keksiä. Mulla on melkein joka päivä ikävä kentälle ja koripallotreenien tuoma fiilis on vaan jotain niiiiin parasta! Oonkin miettinyt, että jos sitä vielä palaisi koripallon pariin. Saa nähdä!

Kuntosaliharrastuksesta innoistuin ensimmäisen kerran leikattua polveani kuntouttaessa, sen jälkeen hankin ensimmäisen salikorttini. Onpa hassua ajatella tonne asti, silloin salilla treenaaminen ei ollut läheksikään niin suosittua kuin mitä se on nyt. Aloitin salilla käymisen lähinnä ryhmäliikuntatunneilla ravaamisella ja juoksumatolla pinkoen, mikä on mun mielestä ihan hyvä asia. Etenkin BodyPump tunnit tuli tutuiksi ja siellä tulikin opittua monien eri liikkeiden oikeat tekniikat, joista oli paljon hyötyä myöhemmin kun aloin kunnolla treenaamaan ihan kuntosalin puolella.

Tällä hetkellä yritän treenata 5x/viikko, joskus ehkä enemmän ja joskus vähemmän. Mulla on kolmijakoinen treeniohjelma:
-Rinta, olkapää, ojentaja
-Selkä, hauis
-Jalat+peppu
Näiden lisäks teen aika paljon vatsoja, itseasiassa melkein jokaiseen treeniin yhdistän jotain vatsoja, mutta useimmiten laajimman vatsatreenin vedän jalkapäivän ohella.

Tykkään meiän salista ihan hirmusesti, työntekijät ja ohjaajat on tosi mukavia ja siellä on kunnon tekemisen meininki! Oonkin onnekas, että saan myös työskennellä samalla salilla. Ryhmäliikunnoissa en enää oikeastaan käy, jos mukaan ei lasketa CrossFit tunteja! Oon tutustunut lajiin viime kuukausina vähän paremmin ja täytyy myöntää että on melko koukuttavaa.. Se fiilis, mikä on treenin jälkeen on ihan uskomaton! Välillä treeni saattaa kestää vaikka vain 10min ja sen jälkeen tuntuu että ei kykene enää kävelemään edes autolle, ihan hullua tappotreeniä!

Mä oon lapsesta asti ollut tosi lyhyt verrattuna muihin ja sen lisäksi muutenkin tosi pienikokoinen. Musta on edelleenkin hassua kun ihmiset sanoo, että ootpa sä lyhyt tai pikkunen. En mä pidä itteäni mitenkään lyhyenä haha! Koripallon myötä mulle on muodostunut suht lihaksikkaat jalat ja jossain vaiheessa inhosin niitä, mun mielestä ne oli kamalan isot ja ei sopinut yhtään omaan kroppaan, kapeaan vyötäröön ja muuten ns. pienikokoiseen kroppaan. Nyt kuitenkin vanhoja kuvia katsoessa tuntuu ihan naurettavalta että oon ajatellut noin, varsinkin kun nykyään monet niitä kunnon reisiä havittelee! Toinen mikä multa on AINA löytynyt on peppu.. Muistan kun ala-asteella joku sanoi mulle, että mulla on jääkiekkoilijan peppu. Olin ihan järkyttynyt ja en tykännyt siitä yhtään!  Nykyään tääkin on päinvastoin, jalka- ja pepputreeni on lempparitreenit ja peppu taitaa olla mun lemppari kehonosa mussa :-D Hassua, miten ajat muuttuu ja muuttaa käsitystä itestään!
Kesä 2012, tällöin vielä ajattelin, että mun reidet on liian isot verrattuna esim. kapeaan vyötäröön. Ihan naurettavaa! :D Niin ne mielipiteet muuttuu.
Kesä 2012
No se booty.. hieman korostettuna haha!
Talvi 2013, tässä taidan olla painavimmillani, jotain 56kg luokkaa
Kesä 2013
Syksy 2013, tällöin melko moni tuli sanomaan että oon laihtunut hirveesti. Hyppäsin ekaa kertaa varmaan yli puoleen vuoteen vaa'alle ja oho, useampi kilo oli pudonnut ihan tarkoituksetta. Monen tunnin hierominen päivässä oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä! Näihin aikoihin alkoi pienimuotoinen lihasmassan kasvatus!
Talvi 2014
Talvi 2014
Kevät 2014
Minkäänlaisia erityisiä tavoitteita mulla ei treenailulle ole, vaikkakin viime viikonloppusia Fitness Classic (erityisesti bikini fitness, muut mun makuun liian "kuivia") kuvia katellessa tulee sellai fiilis, että vitsi on mimmeillä ihan unelmakropat! Tällä hetkellä treenaan kuitenkin ihan omaksi iloksi ja liikunnan ilosta, mutta onhan tuloksien saaminen ja näkeminen aika iso motivaatio, itelleni ainakin! Onhan se kiva näyttää urheilulliselta, vai mitä?
Huomenna mulla onkin Inbody mittaus, saa nähdä miten tulokset on muuttunut viime kesästä/syksystä. 

2 kommenttia:

  1. Onneks oot löytäny kauniin kuvan myös mun hehkeästä ulkokuorestaXDD -Nepali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei mitään hajua mitä tossa tapahtuu hahaa!

      Poista