keskiviikko 12. joulukuuta 2012

AUPAIR

 Jospa mä nyt vihdoin julkasisin tän aupair postauksen!
Tosiaan, tais olla viime kevättä kun mun mitta oli täynnä tätä kaupunkia ja halusin jotain uutta elämään. Tiesin jo lukion puolessa välissä, että haluan pitää välivuoden ja mahdollisesti viettää sitä ulkomailla! Kesäkuussa tein tunnukset Aupair-world sivustolle, joka on ilmainen ja mun mielestä tosi kätevä ja hyvä apuväline hostperheen etsimiseen :) Mulla kerkes tunnukset olla vain reilu pari viikkoa tuolla, kun sain lupaavan viestin Tukholmasta perheeltä, joka vaikutti just sopivalta mulle! Toki ennen totakin tuli postilaatikkoon viestejä perheiltä ja mä laitoin myös monille perheille viestejä, mutta mikään ei ihan täysin napannut ennen tätä mun tulevaa hostperhettä :) Suosittelen, että aupairiksi hakevat oikeesti perehtyy perheisiin ja lähtee vasta sellaiseen perheeseen minkä kanssa klikkaa täydellisesti, muuten aupair-ajasta voi tulla melko kamala! Näitäkin tapauksia näin ihan lähietäisyydeltä tuolla Tukholmassa ja aika paljon muutenkin kuulee kaikkia kauhutarinoita perheistä, jotka kohtelee aupairia täysin orjana... Pari päivää ensimmäisten sähköpostien vaihtelujen jälkeen, soitettiin perheen kanssa skypen välityksellä ja heti puhelun jälkeen perhe ilmoitti, että haluis mut aupairiksi heille :) Olin niin innoissani, en osannut edes jännittää tai harkita lähtöä uudestaan!
Mulla oli noin kuukausi lähtöön kun sain tietää, että lähden Tukholmaan aupairiksi ja aioin ottaa tosta ajasta kaiken irti kavereiden kanssa! Mulla olikin paras kesä ikinä parhaimpien mahdollisten ihmisten seurassa :) Mun kaksi parasta kaveriakin lähti aupariksi ja pystyttiin tosi hyvin vaihtamaan fiiliksiä lähdöstä, mutta mä en oikeen missään vaiheessa tajunnut että mä lähen. En ennen mun läksiäisiä.. Silloin iski ensimmäisen kerran tunne, että apua mitä mä teen ja teenkö varmasti oikein kun lähen! Se meni kuitenkin ohi, koska edessä oli vielä Kroatian reissu ihanien tyttöjen kanssa. Kroatian reissusta tultiin sunnuntaina 12.8 ja seuraavana päivänä mulla oli lähtö Ruotsiin. Viimenen ilta/yö meni tosi sekavissa tunnelmissa ja yöunet jäi aika vähille, mulla oli kaikenlisäksi aamulla pakkaaminen edessä.. Lähtöpäivänä fiilikset oli tosi odottavat ja jännitys väheni ainakin puoleen, vaikka ehkä luulis päinvastoin! Mut otettiin heti tosi hyvin vastaan perheeseen ja ekat päivät meni toisiimme tutustuessa, jonka jälkeen alkoi perusarki! Mä oonkin tehnyt postauksen siitä minkälaisia mun päivät oli Ruotsissa ja se löytyy täältä ( < click ). Lyhyesti sanottuna työskentelin arkisin 7-13 ja 15-18 ja viikonloput mulla oli aina kokonaan vapaat :) 

 Mun oli tarkoitus olla aupairina joulukuun puoleen väliin asti, mutta perheen äiti sai töitä Suomesta, joten perhe muutti Suomeen aikaisemmin kuin oli tarkoitus! Toi aika oli mulle kuitenkin ihan sopiva, nyt jaksan taas olla tässä kaupungissa haha.. Mitä lähemmäs kotiinpaluu tuli sitä sekavammaksi kaikki tunteet meni! Toisaalta odotti tosi paljon, että pääsee takasin Suomeen kavereiden, perheen ja muiden pariin, mutta toisaalta ajatus tosta ihanasta kaupungista pois muuttamisesta oli tosi haikea.. Mun aupair-aikana kävin kaksi kertaa Suomessa, heti elokuun lopussa olin viikonlopun ajan Suomessa ja sitten ihan loppuvaiheessa kävin Suomessa pitkän viikonlopun verran ja ton pienen ajan (varsinkin pari ekaa päivää, kun pääsi näkemään kaikista parhaimmat ihmiset) voisin laskea yheksi parhaimmista mun koko vuoden aikana! 
Mä en nyt oikeen tiedä mitä muuta mä kirjoittelisin, kyselkää halukkaat tähän postaukseen jos haluatte tietää jotain lisää/tarkemmin :) Kannattaa lähteä aupariksi jos vaan ulkomailla asuminen kiinnostaa ja tykkäät oikeesti lapsista! Mä ainakin itsenäistyin ja kasvoin aupair-aikana todella paljon, jos haluaa haasteita niin just do it :)


8 kommenttia:

 1. Pitiks sun joka päivä tehä siel ruokaa koko perheelle koska mä olisin kiinnostunu lähtee au pairiks mut mietin just et oon tosi huono laittaa jotain ruokaa?:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tein joka päivä koko perheelle ruoan! Muakin aluks vähän jännitti se, mutta ei se oikeesti oo vaikeeta! Mulla oli aina hyvät reseptit niin niitä seuraten hyvä tuli :)

   Poista
 2. oliks sun perhe siis suomalainen vai ruotsalainen? :D

  VastaaPoista
 3. Käviksä siel paljon baaris ja tutustuiks paljo hyvännäkösiin svensoneihin?:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin, aika paljon tuli ihan vesilinjalla juhlittua kylläkin :)
   Ja jonkun verran joo.. :D

   Poista
 4. Minkälainen kielitaito sinulla oli pohjana ja mitä kieltä puhuit perheesi kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lukenut pitkän ruotsin, eli aloitin jo kolmannella luokalla opiskeleen sitä jo ennen englantia ja kirjotinkin sen sitten lukiossa! Melko vahva pohja oli jo siis mentäessä :)

   Puhuttiin suomea ja ruotsia.

   Poista